Stoffeerderij 'de Eendracht' heeft zeer bewust voor Beautifloor lamtinaatvloeren gekozen. Beautifloor levert prachtige vloeren en heeft perfecte garantievoorwaarden!

Wat is laminaat eigenlijk?

Laminaatvloeren zijn op het blote oog niet meer te onderscheiden van echt houten vloeren. Maar de voordelige produktie eigenschappen liegen er niet om: laminaat is slijtvaster, makkelijker te leggen en het heeft minder onderhoud nodig dan een traditionele houten vloer.

De toplaag van laminaat is altijd van kunststof. Het decor is daaronder geprint op een "fotolaag". Deze printmethode maakt het ook mogelijk dat er laminaatsoorten zijn met bijvoorbeeld een steen- of fantasiedecor in plaats van de gebruikelijke houten decoren.
Als tweede laag wordt zowel MDF (Medium Density Fiberboard) als HDF (High Density Fiberboard) gebruikt. Dit is de kernlaag van het laminaat. Zowel MDF als HDF bestaan uit samengeperst plaatmateriaal. HDF laminaat is dus van een hogere kwaliteit dan MDF laminaat.

Laminaat van goede kwaliteit heeft daarnaast nog een derde laag, de onderkant, die uit hetzelfde materiaal bestaat als de toplaag.
[Bron: Laminaatbank.nl]